Laat mij lekker schieten!

Bij het eten van een paddestoel word ik niet 2 keer zo groot. Ik heb een mini-dino om op te rijden. Een blauwe tuinbroek met een rood t-shirt, wellicht heb ik het ooit aangehad. Maar nooit in mijn leven is het in mij opgekomen om loodgieter te worden, met mijn hoofd tegen muren aan te springen of te kijken of ik kan vliegen met een laken… Volgens geruchten zou dat echter wel moeten, want geweld in films en games is niet goed voor de jeugd.

Iedere keer als er weer een gek langszij komt laait de discussie over geweld weer op. Bij de premiere van The Dark Knight Rises was er weer een nep-Joker die het zonodig moest verzieken. Uiteraard weer een hele vriendelijke jongen die geen vlieg kwaad deed.

Vliegen misschien niet, maar wel boobytraps & 12 mensen neergeschoten. Uiteraard is hij beinvloed door het geweld in de film, want het kan niet zijn dat hij zelf volledig verantwoordelijk is.

In de Metro stond ook alweer een hyperintelligente ingezonden brief dat de film niet geschikt was voor kinderen. Ik zou zeggen: Neem je kinderen dan ook niet meer naar een film die niet geschikt is voor kinderen!

Met zo’n brief denk je al dat Nederland gek is, maar het kan nog gekker in Amerika. Daar worden Warner Bros en de bioscoop inmiddels aangeklaagd door mensen die bij het incident waren. Niet vanwege wat is gebeurd, nee, vanwege het ontbreken van een alarm bij de nooduitgang van de bioscoop! Zodoende kon de huidige verdachte namelijk zijn wapens pakken.

Laten we er nu eens in rusten dat er altijd gekken zijn die zomaar iemand iets doen omdat er ergens een draadje los zit. Laten we ook gewoon proberen dat draadje weer goed te repareren en anders is levenslang opsluiten voor iedereen een prima plan. Zodoende hebben wij er geen last van en kan er de hele dag gegamed worden en af en toe ook een fijn filmpje worden gekeken.

Zo, ik ga mijn Super Nintendo Entertainment Set eens pakken en lekker Super Mario spelen. In mijn blauwe broekpak met een rood t-shirt en dan lekker vuurballen schieten. Puh!