Een kapotje kopen? Ik ben toch niet gek?

De afhankelijkheid van het internet is anno 2012 groot, ook bij mij. Toen in juli mijn vertrouwde Amilo na 6 jaar besloot om haar belangrijkste functie -audio- te laten vervallen bleek het tijd voor iets nieuws.

In eerste instantie bedacht ik mij positief dat ik wel even zonder zou kunnen. Zodoende kan je wachten op een goede aanbieding, maar een leven zonder internet bleek aan mij niet besteed. Het simpele beantwoorden van mails bleek op een tablet (onhandig speelgoed) niet practisch bij de langere verhalen. Ook bood het netbook (erg geschikt voor aantekeningen) niet genoeg om mijn werk met tekst en audio te kunnen voortzetten.

Derhalve toog ik naar de winkel om een vervangend apparaat op te snorren. Uiteraard doet een mens -semi-journaalistiek aangelegd- een onderzoek met wat je hebben wilt. Ook ik word dan alsnog ingepakt door de medewerker die toch een beter apparaat aan kan bieden en zo verliet ik het pand met een HP-pc.

Blij als een klein kind op 5 december installeerde ik alle rotzooi die je eigenlijk niet nodig hebt. En naar nu blijkt al na 3 maanden niet meer kunt gebruiken. Derhalve terug naar de MediaMarkt. 600 euro voor een laptop die na 3 maanden al stuk blijkt… Ik ben toch niet gek?