Rob spo(o)rt niet. Of toch wel?

Gelachen heb ik. Heel hard gelachen. Om een mailtje, een mailtje met de volgende tekst.

Sportsignaal Radio is op zoek naar nieuwe presentatoren. Onlangs hoorden wij je presenteren op DHFM tijdens de uitzending van Henk Bres. Vind jij het een uitdaging om ons vrijwilligersteam als presentator van ons radioprogramma te versterken?

Het mag geen geheim zijn dat ik geen sporter ben, nooit geweest en ik zie het mezelf ook niet worden. Op een blauwe maandag ben ik wel eens bij de fitness naar binnen gelopen, de gele band voor karate heb ik ooit gehaald en het turnen was iets langer een ding. Bij DOS Monster zat ik zelfs in de herenselectie, al zal dat eerder geweest zijn dat er weinig mannen turnden in het kleine dorp dan dat het echt aan mijn kwaliteiten lag.

Wel ben ik lang betrokken geweest bij sport. Enerzijds bij het (zo nu en dan) bekijken -lees spelen in de speeltuin- van een wedstrijd van mijn ouweheer bij LenS en anderzijds doordat mijn radio-avontuur begon bij WOS Sport.

Als 15-jarig pikkie werd ik aangenomen als technicus bij de sportafdeling van WOS Radio. Met grote regelmaat was ik te vinden waar ik wilde zijn: bij de radio, al was ik een tikkeltje verdwaald bij de sport. Na 6 jaar uitzendingen schuiven ging er eindelijk gebeuren waar ik al zo lang op wachtte.

Mede door een collega die met regelmaat te laat -en soms helemaal niet- kwam begon mijn radio-avontuur op de vrijdagavond bij WOS Radio, wekelijks mocht ik een programma gaan presenteren. Erna mochten er nog vele volgen bij evenzoveel zenders.

Begin 2014 kwam Omroep West (en daarmee meteen Den Haag FM) op mijn pad en gek genoeg kwam ik daardoor ook weer bij de sport terecht. Iedere live-uitzending van ADO-wedstrijden mag ik meebeleven. Daarnaast mocht ik als presentator ook invallen bij Den Haag FM en ALLsportsradio.

De combinatie van de invalklussen bij Den Haag FM en ALLsportsradio leveren nu samen iets op, maar wel iets wat ik zelf nooit had verwacht. Nergens in mijn planning heeft het gestaan om een sportprogramma te presenteren en daarom heb ik er juist zo’n zin in. Het is een voor mij volledig onbekend gebied, een uitdaging.

Binnenkort is het zover dan mag ik voor het eerst opdraven bij Sportsignaal Radio. Een programma wat wordt uitgezonden bij Den Haag FM en Midvliet FM. Een programma met voornamelijk sport als inhoud. Zelf vind ik het gek, heel gek en mede daarom spannend.

De spanning zit hem er ook in dat dit programma tevens op tv wordt uitgezonden, iets waar radio wat mij betreft niet echt thuis hoort. Maar in dit geval hoort het erbij. Al is het allicht beter dat ik zelf in beeld ben dan wanneer je als presentator ergens camera’s op gaat hangen

Vanaf 9 november aanstaande ga ik het gewoon proberen. Ik ga een sportprogramma presenteren op de oude voetbaldag van pa, in zijn stad. De cirkel is dan -net als die spreekwoordelijke bal- rond, al is het spel nog lang niet afgelopen.