Eindexamens, ook bij mijn oude school

De eindexamens komen er weer aan, dat houdt in dat ik als niet zo’n liefhebber van school maar eens aan de bel mocht hangen bij de rector van mijn oude middelbare: Dalton Den Haag.

Woensdag beginnen de eindexamens ook in onze stad en dat was voor Rob Kemperman een goede reden om in het radioprogramma Hou je Haags op Den Haag FM te bellen met zijn middelbare school: Dalton Den Haag. Volgens rector Hans Luyendijk is het vooral van belang om naast inspanning voor de eindexamens te denken aan ontspanning.

“Die twee gaan hand in hand, naast examentraining hebben wij ook aan yoga gedaan met onze leerlingen.” Volgens de rector is het gebruiken van ritalin als concentratiehulp niet handig: “Ritalin zorgt ook weer voor een terugval in concentratie, en je wilt toch scherp blijven.”

Verder acht hij het van belang om er ook thuis niet te druk over te doen. “Blijf niet vragen of het goed gaat, maar houdt wel een regelmatig ritme aan in deze dagen,” zo zegt Luyendijk. Leerling Kyra bleek in ieder geval aan de combinatie te voldoen. Voor haar beginnen de examens donderdag en vandaag was daarom ruimte voor wat ontspanning met een vriendin.

Lees ook bij DenHaagFM.nl


Oja, ik belde ook nog even met mijn nichtje Kyra voor een update.