Hou je Haags stapt in de stad: Scheveningen

Deze week deed ik samen met Barry een rondje op Scheveningen. Op het strand, de boulevard, De Pier en de Keizerstraat zijn we in elk geval goed aan onze wandelkilometers gekomen.

Komend weekend vindt het NK Beach Soccer plaats in en bij het The Hague Beach Stadium op het strand van Scheveningen. Tijdens ‘Den Haag FM stapt door de stad’ sprak Rob Kemperman van Den Haag FM erover met Joris Gieske van het stadion. Als een van de weinige ondernemers op het strand heeft hij eigenlijk nooit last van het weer.

Lees verder bij Den Haag FM

Bij de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade werken honderden mensen. Een van hen is junior lifeguard Veerle Scholtes. Radiopresentator Rob Kemperman sprak met haar tijdens zijn rondje door Scheveningen voor het radioprogramma Hou je Haags! op Den Haag FM.

Lees verder bij Den Haag FM

Scheveningen is een nieuwe attractie rijker. Op De Pier is nu het speel- en springparadijs Play & Bounce te vinden met onder meer trampolines voor volwassenen, een ballenbak en kruip- en sluiproutes voor kinderen

Lees verder bij Den Haag FM

Onderweg kwamen ze zanger Pat Smith tegen die zondag als een van de jongste artiesten meedoet aan het Haags Beat Festival in het Zuiderparktheater. Hij deelt daar het podium met oude knarren als George Baker en Jan Akkerman. “Het is toch fantastisch om met die legendes op het podium te staan”, zegt Pat. “Zelf ben ik nog maar een puppy.”

Lees verder bij Den Haag FM

Dagvriend Victor Meijer is verknocht aan Scheveningen: “Ik vind het een geweldig volk, ze zeggen waar het op staat. Voor Scheveningen zelf is het doodzonde dat het verbouwspook er rondwaart.”

Deze diashow vereist JavaScript.

Alle foto’s zijn gemaakt door Barry van de Laar.