Hou je Haags stapt in de stad: Escamp

Afgelopen vrijdag waren we te vinden in het grootste stadsdeel wat Den Haag rijk is: Escamp. Een stadsdeel waar ik vroeger vaak kwam: de hele familie Kemperman werd in de auto gepropt, want pa moest voetballen op zondagochtend bij LenS (nu HSV Escamp).

Omdat het zo groot is moet je uiteraard een keuze maken waar je langsgaat, we brachten een bezoek aan het Sportcampus Zuiderpark, Winkelcentrum Leyweg, de Veenendaalkade en de Stoomgroep West Zuiderpark.

De eerste stop is het winkelcentrum Leyweg waar we in gesprek zijn geweest met Henk van der Hoeven ondernemersvereniging. Henk vindt dat het winkelcentrum wel wat gezelligheid kan gebruiken en is in elk geval geen voorstander van het plaatsen van woningen in plaats van winkels.

Op de Veenendaalkade klagen bewoners geregeld over bootjes die liggen te verpauperen en het uitzicht en de sfeer niet ten goede komen. Samen met Lex Kraft van Ermel van groep de Mos gingen we op bezoek bij vier bewoners: Martin Luisman, Ed Smits, Marga Duikersloot en Willem de Lange.

In het Zuiderpark zijn de vrijwilligers van Stoomgroep West Zuiderpark al sinds 1975 actief met stoomtreinen die door het Zuiderpark heen rijden. Voor de oud-Hollandse prijs van 80 cent kan je daar op de trein stappen.

Met Ilke Meertens van Den Haag Topsport sloten we de uitzending af in de Sportcampus Zuiderpark wat volledig is ingericht voor topsport en het verenigingsleven.

Dagvriend Victor Meijer zit met zijn eigen zaak al 26 jaar in Escamp, dus dat hij een band heeft met dit stadsdeel is wel duidelijk. “Escamp is het grootste stadsdeel van Den Haag. Daar mag je eigenlijk wel een paar dagen voor uittrekken om echt doorheen te gaan. En de diversiteit is enorm groot.”

Lees en luister alles bij Den Haag FM

Deze diashow vereist JavaScript.