Hou je Haags stapt in de stad: Leidschenveen-Ypenburg

De hele zomer stapt Den Haag FM de stad in om op bezoek te gaan in de acht stadsdelen van Den Haag. Deze keer bleven we dicht bij huis, de trip ging naar Leidschenveen-Ypenburg en daar zit de stadsomroep zelf ook.

Het werd een trip naar een deel van Den Haag, Leidschenveen, waar je toch niet zo snel komt. Maar er was ook ruimte voor ADO Den Haag en een stukje nostalgie door een bezoek aan Drievliet.

“Er gebeurt veel bij deze club. Er is never a dull moment”, aldus perschef Ronald van der Geer. Zo wijkt de Open Dag zondag dit jaar op een paar punten af van die van vorig jaar. “De spelersbus speelt een grotere rol. Hij ziet er schitterend uit. Daar willen mensen mee op de foto en dat gaat ook gebeuren.”

Lees verder op DenHaagFM.nl

John Medley moest voor het interview even de camping verlaten, maar heel erg vindt hij het niet om bij zijn club te zijn. Al sinds zijn dertiende komt Medley bij ADO. “Je groeit helemaal mee”, zegt hij daarover. “Ik maakte als geintje het nieuwe clublied van ADO.” Supertrots is hij naar eigen zeggen dat zijn liedje standaard na een overwinning wordt gedraaid.

Lees verder op DenHaagFM.nl

In het kader van ‘Den Haag FM stapt in de stad’ bracht presentator Rob Kemperman vrijdag een bezoekje aan Ypenburg en sprak met Jos Faaij, directeur van Drievliet. In 1990 hebben hij en zijn twee broers het bedrijf overgenomen van zijn vader.

Lees verder op DenHaagFM.nl

“Wij zijn eigenlijk een Vinex-wijk, dan zou je denken dat dat hartstikke saai is. Maar wij zijn met heel veel vrijwilligers die iets organiseren en van deze wijk een topwijk proberen te maken”, aldus Ellen Tolhuisen van de bewonersorganisatie Leidschenveen.

Lees verder op DenHaagFM.nl

Dagvriend Victor Meijer denkt bij Leidschenveen-Ypenburg aan een spookstad. “Het zijn een beetje dooie wijken. Net als in de film, waar de dooie takken door de straten heen rollen.” Ook doet het hem pijn dat ADO Den Haag juist daar zit. “Mijn hart is begraven onder de middenstip in het Zuiderpark.”

Deze diashow vereist JavaScript.