Hou je Haags stapt in de stad: Segbroek

Den Haag FM stapt deze hele zomer de stad in. Elke vrijdag tussen 15.00 en 18.00 uur gaat het radioprogramma Hou je Haags! op pad in een van de stadsdelen. De laatste vrijdag gingen we naar Segbroek.

In onze laatste tocht door de stad begonnen we op De Populier, dit was toch de week dan scholen weer begonnen. Boeken werden gehaald en zelfs de eerste lessen waren daar al begonnen. Ook houden ze bij deze school het telefoongebruik van de leerlingen goed in de gaten.

Daarna stapten we door naar de Hindoetempel Dew Mandir waar bezoekers trots zijn op de waardige tempel die ze nu hebben. Afsluitend liepen we nog even nog door de Weimarstraat en gingen we langs bij Guido Bokstijn en meneer Nazir.

In Segbroek woont ook de maandagse Dagvriend, ras-Hagenees en publiekslieveling Henk Bres en daar moet je dan natuurlijk ook even langs. Al was het alleen maar om eens aan zijn Corry te vragen wat zij nou ooit in Henk heeft gezien.

Dagvriend Victor Meijer vindt Segbroek een wijk zoals een wijk in Den Haag hoort te zijn: “Het is lekker gemêleerd, helaas wel wat weinig parkeerplaatsen. En jammer dat Henk Bres er woont.”

Lees ook op DenHaagFM.nl

Deze diashow vereist JavaScript.